Work24

Mi a teendő, ha ideges az állásinterjúk miatt

Még a legtapasztaltabb interjúalanyok is idegesek lehetnek, amikor új állásra készülnek. Ha attól tart, hogy nem vagy elég képzett ahhoz, hogy elnyerje álmai munkáját, ez egy általános félelem lehet. De annak ellenére, hogy milyen ijesztőnek tűnik, soha ne hagyja, hogy gondolatai elkalandozzanak a feladattól.

Szerezzen be egy hálózatot olyan emberekből, akik támogatják Önt az állásinterjú előtt.

Ez olyan kicsi lehet, mint megkérni a helyi softball csapatot, hogy támogassa Önt, vagy olyan nagy, hogy a barátok és a család elmenjenek az interjúra, és egy bazillió ember küldjön neked szerelmes jegyzeteket vagy könnyed hangokat, és imát mondjon a sikeredért! Tehát kutasson egy kicsit, és érezze jól magát, hogy még tartalmasabb legyen.

Bízz magadban.

Mutasson lelkesedést. Járás közben tartsa a karját az oldalán, a fejét pedig emelje fel. Ne görnyedj. Menjen egyenes vonalban, és ne billegjen. Mosolyogj és mozgasd a lábaidat úgy, hogy az egész tested mozgásban legyen.

Használjon pozitív testbeszédet az állásinterjú előtt.

Ha jól öltözködsz, tiszta és kellemes hangon beszélsz, mosolyogsz és önbizalmat árasztasz, a legtöbb ember észrevesz és tisztelni fog. Hasonlítsa össze arckifejezéseit. Ha rendkívüli boldogságot mutat, szélesre tátja a száját, vagy erőltetett vigyort használ, akkor aggódik és bizonytalan. Sok pszichológus szerint az emberek akkor hozzák meg a legjobb döntéseket, ha bizonytalanok, és menet közben hoznak döntéseket. Ez azt jelenti, hogy gyorsan gondolkodnak, és gyorsan döntenek arról, hogy melyik alternatíva jobb a többinél.

Gyakoroljon állásinterjúra menve.

Ennek első módja az, ha olyan barátokkal gyakorolsz, akik ismerik az iparágat. Egy csomó hibát fogsz elkövetni. Az iparban dolgozók észre fogják venni. De ez rendben van. Amint elkezdi az önéletrajzok küldését, nem fog sok interjúra menni, úgy értem, ez a szám nagyon kicsi lesz. Még gyakorolni.

  • Oszd meg ezt a posztot