Work24

Így találhat új állást

Annyi lehetőség! Mennyi verseny! Annyi hely van, ahol érdemes megnézni. Egy kis erőfeszítéssel és egy kis felkészüléssel azonban mindezt átvághatja, és megtalálhatja álmai munkáját. Gondoljon erre a következőképpen: Nem tanulhat meg új készségeket, ha nem keres munkát! Sőt, még jobb is, ha jobban megnézed! Fontolja meg iparágát és készségeit. Ha könyvelői munkát keres, milyen készségekkel rendelkezik, amelyekkel felveszik?

Próbáljon rendszert maradni

Sokkal könnyebbé teheti életét, ha megszervezi közösségi oldalait és online élményeit. Vessen egy pillantást az öt kötelező tippre az új állás megtalálásához:

  1. Hozzon létre egy LinkedIn-fiókot.
  2. Hozzon létre egy közösségi hálózatot.
  3. Nyisson egy Twitter-fiókot, és kezdjen el foglalkozni.
  4. Végezzen néhány gyors kutatást az iparban.
  5. Hálózat.

Sok helyen úgy lehet munkát találni, ha csak kiszáll és bemutatkozik.

Ne idegeskedjen, amikor elutasítást kap

Legalábbis az elején. Legalább ezt tudnom kell most, hogy az elmúlt évtizedet egy irodában vagy annak környékén, egy iparágban vagy egy munkahelyen töltöttem. Amikor új állást keresel, tanuld meg elfogadni az elutasítást.

Kutatás. Kutatás. Kutatás.

Lehet, hogy ez nem okoskodásnak tűnik, de segíthet felismerni, hogy az új munkáltatóhoz való jó illeszkedés csak egy keresésre van. Beszéljen a volt munkatársaival. A volt munkatársak nagyszerű erőforrást jelentenek, ha új lehetőségeket keres.

Tökéletesítse önéletrajzát, és dolgozzon a nyelvtanon

Szánjon rá időt, és győződjön meg róla, hogy tökéletes. A gyengeségeit alakítsa erősségekké. Ha találsz egy olyan képességet, amiben nem vagy jó, koncentrálj arra, hogy valaki kiváló legyen benne. Ha e-mailt ír egy potenciális munkáltatónak, ügyeljen arra, hogy helyesírása, nyelvhelyessége és stílusa következetes legyen. Ezek biztos jelei annak, hogy hiányzik a szakmaiság. Az e-mailnek jól megírtnak, informatívnak és lektoráltnak kell lennie, hogy a hibákat minimálisra csökkentse.

  • Oszd meg ezt a posztot