Work24

Hogyan találhat munkát tapasztalat nélkül

Új iparágba szeretne betörni, de egyáltalán nincs tapasztalata? Itt az ideje, hogy lépéseket tegyen a technológiai karrier felé, és ha úgy gondolja, hogy ez kihívásokkal teli helyzetet teremtene, akkor igaza van! De ha rendelkezik alapvető számítástechnikai készségekkel, és erős a problémamegoldó képessége, akkor könnyebb, mint gondolná, hogy olyan állást találjon, amely lehetővé teszi, hogy sikeres legyen.

Tényleg dolgozzon az önéletrajzán

Figyelembe kell vennie a múltban végzett munkája típusát, valamint a birtokában lévő készségeket, hogy meghatározza, mi releváns az Ön által végzett munka szempontjából. Előfordulhat, hogy több olyan munkatapasztalata van, amely megfelel egy adott álláshirdetésnek, vagy egyáltalán nincs tapasztalata. A kulcs az, hogy minél több pozícióra jelentkezz, hogy ne maradj le a következő munkahelyedről.

Végezzen kutatást.

Rengeteg állást találhat az interneten, de biztosnak kell lennie abban, hogy a cég legitim. Ha felkeresi a cég álláswebhelyét, megtudhatja, hol található a cég, hányan dolgoznak jelenleg ott, és mik a munkaköri feladatok. Keressen a Google-on a cég nevére és néhány kulcsszóra, hogy megtalálja a céggel kapcsolatban közzétett egyéb állásokat. Mindig ellenőrizze a cég referenciáit.

Kezdje kicsiben, ha nincs tapasztalata.

A legjobban szeretnél kinézni, ezért ne gondold az első munkahelyeden, hogy megúszhatod a poncsót és a sombrero-t. Ha már jó tapasztalattal rendelkezel, mutasd meg, mennyivel rendelkezel, ha feljebb lépsz a rangsorban.

Használja puha készségeit akkor is, ha nincs tapasztalata.

A sikeres álláskereséshez úgy kell hirdetned magad, mint aki kívánatos tulajdonságokkal rendelkezik, nem pedig olyan emberként, aki már sikeres volt. A munkaerő-felvételi menedzserek tudni akarják, hogyan fog illeszkedni a vállalati kultúrába, és ha ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, megtalálják a módját, hogy beilleszkedjen.

Sokan csekély szakmai tapasztalattal vagy semmilyen munkatapasztalat nélkül kezdenek munkát, ezért fontos, hogy az állásinterjúkon bemutassa puha készségeit. Ha meg tudja mutatni, hogy képes csapatjátékosként dolgozni, kezdeményezőkészséget mutat, és elmeséli saját történetét, sokkal vonzóbb lesz a menedzserek felvétele szempontjából.

  • Oszd meg ezt a posztot