Work24

Különbségek az önéletrajz és az önéletrajz között

Az önéletrajz és az önéletrajz nagyon hasonló lehet, de nem mindig cserélhető fel. Az önéletrajz (Common Terminology) a szakmai önéletrajzi segítségnyújtásban és a foglalkozásoktatásban használatos, amikor az egyik jelentkezőt a másikhoz hasonlítják, ahol az egyetlen cél az, hogy elkerüljék azokat a nyelvezeteket, amelyekkel a munkáltató összetéveszthető.

Mi az önéletrajz?

Az önéletrajz egy nagyon részletes dokumentum az Ön szakmai tapasztalatáról, végzettségéről és személyes eredményeiről. Ez segít abban, hogy nagyszerű munkát találjon, és ami az önéletrajzokat illeti általában, ez nagy dolog. Sokan nagyon idegesek az önéletrajzok írása miatt, mert gyakran hosszúak és meglehetősen szárazak.

Mi az az önéletrajz?

Az önéletrajz egy rövid, egy oldalnál nem hosszabb dokumentum. Ezt a formátumot gyakran használják álláspályázatokhoz, önéletrajzokhoz és egyéb munkadokumentumokhoz. Többféle önéletrajz létezik, attól függően, hogy milyen munkára írták.

Kerülje el a gyakori hibákat

Fontos, hogy az összeállítás során gondoljon az önéletrajz szövegére.

Az önéletrajznak nem kell hosszúnak lennie. Kezdje két-négy oldallal a rövid távú pozíciókhoz, és egy oldallal a középtávú pozíciókhoz. Ez az Emberi Erőforrás Menedzsment Társaság (SHRM) új iránymutatása szerint áll, amely azt javasolja, hogy a szakmai gyakorlatokhoz már nincs szükség önéletrajzokra.

Három-négy oldal megfelelő egy nagy gyakorlati programhoz.

Ne adjon meg egyetemi adatokat, kivéve, ha a szakterületére vagy diplomára jelentkezik.

Tekintse meg önéletrajzának törzsét, és döntse el, mely részeket vegye fel, melyeket vágja ki és hogyan rendezze a részeket.

Vegye figyelembe, hogy egy egyetem biztosít-e másolatot az Ön átiratairól, valamint hogy az egyetemnek szüksége van-e írásbeli ajánlásra.

Tehát melyiket használja?

Az önéletrajz és az önéletrajz közötti különbség az olvasó hosszában, elrendezésében és fókuszában rejlik. Hányszor kapott olyan érdekes és tetszetős önéletrajzot, amelyet el kell olvasnia? Azonnal el akarod olvasni? Vagy csak a döntés előtt szeretné elolvasni? Tartsa ezeket szem előtt következő önéletrajza vagy önéletrajza elkészítésekor, és rövid időn belül hallani fog róluk!

Kérjen segítséget

Menjen el a könyvtárba, vagy kérjen meg egy barátot vagy családtagot, hogy olvassa el az önéletrajzot.

Ha állást keresel, a legjobb tanács, hogy keress fel valakit, akit ismersz, aki már dolgozik ezen a területen. Vegyen részt egy önéletrajz-kritika tanfolyamon, és csiszolja ki a szöveget.

Egy kis segítséggel megmutathatja a munkaadóknak, hogy rendelkezik azokkal a készségekkel, amelyeket keresnek, hogy Ön a megfelelő személy a munkára, és képes teljesíteni a munkát.

Összegezve

Ha úgy gondolja, hogy rendelkezik azzal, ami a munkaerőpiacon való munkához szükséges, végezzen kutatást a keresett munka típusáról.

Ezen kívül vegyen részt ingyenes workshopokon és vegyen részt karrierbörzéken, így megtudhatja, mit keresnek a munkaadók.

  • Oszd meg ezt a posztot